Mål Sommeren 2018

Renover 300 kvm lokale

I mens alle andre unge holdte sommerferie fra starten af juli, så kæmpede Remisen Næstved med at renovere deres lokaler. Målet var at kunne åbne op i starten af august. Dette blev dog skubbet til starten af september.

Efter at de unge iværksættere bag Remisen Næstved var nået i mål med deres crowdfunding kampagne og nu havde overtaget nøglerne til lejemålet af DSB Ejendomme, stod det klart, at stedet trang til en større rengøring og renovering.

“Vi havde lagt en klar plan for, hvad der skulle ordnes og hvornår vi forventede at være klar.” forklarer William Hansen, som havde ansvaret for istandsættelsen af lokalerne.

Der blev fjernet gamle udlejningsskilte og hvad der ellers var tilbage fra dengang DSB selv brugte lokalerne til snedkerarbejde og håndværksarbejde. 

Specielt de store stolper i det største af lokalerne var beskidte. De var ikke blevet rørt siden de gamle toge, der dengang kørte på kul, havde holdt i Remisen. “Vi fandt ret hurtigt ud af, at de sorte stolper i virkeligheden ikke var malet, men at det var togos fra dengang der blev repareret toge her.” fortæller Frederik Nexø, der er en af de frivillige, som har hjulpet til under renoveringen. 

Der bliver malet stolper og døre i Remisen Næstved
Stolperne bliver malet sorte og dørene får en hvid omgang. Foto: William Hansen, Willmedia ApS

Venner og familie hjalp til over flere omgange

“Vi lavede i alt 3 begivenheder på facebook, hvor vi inviterede venner og familie til at hjælpe os med renoveringen. Det var en stor hjælp.” fortæller Jakob Spodsberg, der er adm. direktør i Remisen Næstved og som mener at de ikke ville have blevet så hurtige færdige med klargørelsen, hvis ikke det havde været for de frivillige.
 
Rom blev ikke bygget på en dag og det samme gælder Remisen. Selvom de kæmpede dag og nat for at være klar til åbning midt i august, så blev dette desværre ikke en realitet. 
 
Teamet bag Remisen Næstved valgt i stedet at udskyde åbningen en smule, og kunne derfor i september åbne op for et helt nyrenoveret mødelokale og et pænt kontormiljø. “For ikke at åbne op til et halvfærdigt miljø, så valgte vi at udskyde med en måned. På den tid kunne vi få ordnet de sidste småjusteringer og samtidig få alle tilbage fra ferie osv.” Forklarer Jakob Spodsberg.
 
“Vi gik efter et mere simpelt og innovativt look” forklarer William Hansen, alt i mens han samler den sidste del af de borde der skal vise sig at blive Remisens kontorpladser i lang tid. Bordene er bygget af fire bukke fra bauhaus, en stor krydsfinerplade der er skåret til 4 bordplader og nogle reglar som pladerne kan ligge på. 
Simply Good Coffee Leverede fantastisk kaffe
Stina Perriard Blichfeldt der selv er iværksætter sørgede for kaffen med hendes knallert fra Simply Good Coffee. Foto: Lukas Vestergaard, Remisen Næstved

En åbning på ægte iværksættermanér

Da Remisen Næstved endelig stod klar i september, blev der inviteret til reception og fest. Først blev alle der havde støttet projektet, enten via crowdfundingkampagnen eller under renoveringen inviteret til reception. Her deltog blandt andet Borgmester Carsten Rasmussen og direktøren fra Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen.

Her havde Remisen Næstved sørget for at der var mad og drikke til alle. “Det var vigtigt for os at vise alle der havde støttet os, at vi virkelig var taknemmelige. Derfor skabte vi også en reception på ægte iværksættermanér.” fortæller Jakob Spodsberg, der samtidig sætter fokus på at alt skulle være fra lokale iværksættere: 

“Vi bestilte den lokale kaffeknallert fra Simply Good Coffee til at holde ude foran og servere kaffe. Ved siden af den stod to unge piger med deres pandekage cykel og serverede pandekager til deres aller første arrangement. Derudover havde vi sørget for at Macro serverede friskpresset juice i vores bar og Noer´s leverede lækker tapas.” 

For Remisen Næstved var det helt med vilje, at lige netop disse iværksættere blev hyret ind til receptionen. “De kender til hele livet omkring det at være iværksætter. Og det iværksættere som dem vi gerne vil have flere af i Næstved.” Forklarer Laura Jensen, som havde ansvaret for at organisere hele åbningen.

Om aftenen var det så venner og bekendtes tur til at fejre åbningen af Remisen Næstved. Her afholdte de unge iværksættere en fest.

Se resten af billederne fra renoveringen samt åbningsdagen her:

Læs om flere af vores mål

I vinteren 2018 gennemførte vi vores mål om at have mere end 10 iværksætterer tilknyttet Remisen. Der er stadig plads til flere. Hvis du vil have en plads i vores inkubator, så kom forbi eller kontakt os læs mere…

6 uddannelser støtter op omkring Remisen
Gennemført

Mindst 6 Uddannelser med

I foråret 2019 gennemførte vi vores mål om at få mindst 6 af de lokale uddannelser med som partnerer i Remisen. Vi ønsker stadig at indgå flere partnerskaber med uddannelserne læs mere…

“Vi har brug for flere som støtter
op om Innovation & Entreprenørskab”